Ja sitten vielä tavallisia porkkanasämpylöitä. Tästä ohjeesta tulee noin 20 sämpylää. 



Ja sitten vielä se ohje: 

Porkkanasämpylä (maidoton)

5 dl vettä
3-4 dl hienoa porkkanaraastetta
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
n. 12-13 dl hiivaleipäjauhoja (tai sämpyläjauhoja)
1 dl juoksevaa margariinia tai öljyä

Sekoita porkkanaraaste veden joukkoon ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. 
Sekoita hiiva ja suola jauhoihin. Lisää jauhoja vesiseokseen ja alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella öljy tai margariini. Anna taikinan kohota peiteltynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. 

Leivo taikinata sämpylöitä. Kohota sämpylät peitettynä kaksinkertaiseksi. Paista 225 asteisessa uunissa tasalämmöllä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.