Kuvaa tässä:
Tämä syntyi ohjeella:
APPELSIININEN SUKLAAKAKKU (kananmunaton,gluteeniton)
1 appelsiinin kuori
200g margariinia
2 dl sokeria
1 dl omenasosetta
1 rkl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
noin 3½ dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
2 rkl kiehuvaa vettä
- Pese ja kuivaa appelsiini huolellisesti. Raasta kuioren oranssi osa.
- Voitele ja jauhota vuoka karkeilla riisijauhoilla tai gluteenittomilla korppujauhoilla
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
- Vatkaa sokeri ja margariini sähkövatkaimella tai yleiskoneessa vaaleaksi vaahdoksi
- Sekoita joukkoon omenasose, appelsiinin kuori, vaniljasokeri ja suola
- Siivilöi jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita ne hyvin margariinivaahtoon sähkövatkaimella
- Levitä taikina kakkuvuokaan
- Paista 175 asteessa noin tunnin ajan keskitasolla. Peitä kakku leivinpaperilla tarvittaessa paistamien puolessa välissä, ettei se pala
- Anna kakun jäähtyä ennen sen kumoamista ja kumoa se varovasti (kakussa ei ole kananmunaa ja vehnäjauhoja sitomassa rakennetta, joten se hajoaa tavallista kakkua herkemmin)
- Koristele jäähtynyt kakku halutessasi suklaaraidoilla tai tomusokerilla
Kommentit