Kuvaa tässä: DSC_1676-normal.jpg


Tämä syntyi ohjeella: 

APPELSIININEN SUKLAAKAKKU (kananmunaton,gluteeniton)

1 appelsiinin kuori
200g margariinia
2 dl sokeria 
1 dl omenasosetta 
1 rkl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
noin 3½ dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
2 rkl kiehuvaa vettä

  1. Pese ja kuivaa appelsiini huolellisesti. Raasta kuioren oranssi osa.
  2. Voitele ja jauhota vuoka karkeilla riisijauhoilla tai gluteenittomilla korppujauhoilla
  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
  4. Vatkaa sokeri ja margariini sähkövatkaimella tai yleiskoneessa vaaleaksi vaahdoksi
  5. Sekoita joukkoon omenasose, appelsiinin kuori, vaniljasokeri ja suola
  6. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita ne hyvin margariinivaahtoon sähkövatkaimella
  7. Levitä taikina kakkuvuokaan
  8. Paista 175 asteessa noin tunnin ajan keskitasolla. Peitä kakku leivinpaperilla tarvittaessa paistamien puolessa välissä, ettei se pala
  9. Anna kakun jäähtyä ennen sen kumoamista ja kumoa se varovasti (kakussa ei ole kananmunaa ja vehnäjauhoja sitomassa rakennetta, joten se hajoaa tavallista kakkua herkemmin)
  10. Koristele jäähtynyt kakku halutessasi suklaaraidoilla tai tomusokerilla