Syksyn omenasato alkaa valmistua. Niinpä tämän syksyn omenoista valmistui omenamuffinsseja.

DSC_1546-normal.jpg

Nämä syntyivät ohjeita yhdistäen ja muokaten kaapista löytyviin aineksiin, siten että ohjeesta tulikin seuraava:

n. 15 kappaletta

Taikina:
200 g laktoositonta margariinia
2 ½ dl sokeria (ruskeaa sokeria)
2 munaa
5 dl gluteenittonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
Kanelia
2 ½ dl maitoa tai kermaa (käytimme laktoositonta)


Täyte:
4 pientä omenaa pieninä kuutioina
4 rkl sokeria (ruskeaa)
2 tl kanelia


Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen sekoittaen. 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Täytä muffinssivuoat taikinalla.

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita omenoihin fariinisokeri ja kaneli.

Sekoita omenanpalat varovasti taikinan sisään.

Paista tasalämmöllä uunin keskitasossa 200 asteessa noin 20 minuuttia.