Allergia ja astma lehden 5/2010 ohjeesta muokatulla reseptillä tehdyt maidottomat, gluteenittomat, soijattomat ja munattomat joulutortut.

Kuvaa tässä:

Ohje:

1½ dl perunamuusia

200g maidotonta margariinia

3½ - 4 dl sopivaa jauhoseosta (käytin itse Schär Mix Pâtisserie)

täyte: paistamisen kestävää luumuhilloa

1. Lisää perunamuusin joukkoon huoneenlämpöinen maidoton margariini ja jauhot. Nypi taikinatasaiseksi ja anna sen kovettua viileässä noin tunti.

2. Kauli taikinasta jauhoseoksella jauhotetun alustan päällä levy ja leikkaa taikinasta neliön muotoisia paloja

3. leikkaa torttujen kulmat auki keskustaa kohti. Nosta luumuhilloa keskelle ja taittele joka toinen kulma keskelle.

4. Voitele vedellä ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.