DSC_2341-normal.jpg

Kesäisiin hampurilaisiin tulikin tehtyä tattarisämpylät, jotka kävivät kaikille. 

Nämä tattarimuffinssit syntyivät ohjeella:

Taikina: 

  • 5 dl vettä
  • 2 dl tattarihiutaleita (tai riisihiutaleita, jos tattari ei sovi)
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • ½ dl öljyä
  • 6-7 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

Pinnalle: 

  • seesamin siemeniä
  1. Sekoita jauhot, hiiva, suola ja sokeri yhteen kuivassa astiassa ja sekoita
  2. Sekoita tattarihiutaleet+ 42 asteiseen veteen
  3. Sekoita joukkoon jauhoseos ja öljy, sekoita taikina tasaiseksi
  4. Nostele lusikalla levinpaperille taikinamöykkyjä, taputtele ne sämpylän muotoon käsin jauhoja apuna käyttäen 
  5. Anna kohota liinalla peitettynä puolisen tuntia ja paista 225 asteesssa noin 20 minuuttia.