Ja kun uuni kerran oli lämpiämässä ja toinen päivän ruuista tulee olemaan keittoa, niin keiton kanssa on kiva syödä tuoreita sämpylöitä, joten leivottiin sitten niitäkin.

Nämä siis ihan perus grahamsämpylöitä. Ohjeella (ohjeesta tulee noin 10-12 sämpylää):

2½ dl vettä

25g hiivaa

1 tl sokeria

2½ dl hiivaleipäjauhoja

1tl suolaa

n. 3dl grahamjauhoja

25g huoneenlämpöistä margariinia tai 2 rkl öljyä

 

1. Murenna hiiva kädenlämpöisen veden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

2. Lisää sokeri ja hiivaleipäjauhot vesiseokseen.

3. Anna seistä peiteltynä lämpimässä noin 10 minuuttia.

4. Lisää taikinaan suola ja osa jauhoista vatkaten.

5. Lisää loput jauhot ja lopuksi rasva. Jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhosta.

6. Leivo sämpylöiksi ja anna kohota liinalla peitettyinä lämpimässä paikassa.

7. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.