Nyt niitä oli sitten ihan pakko minunkin kokeilla. Aikaisemmin olen tehnyt ihan vaan tavallisia marenkeja, enkä ole edes yrittänyt niitä saada näyttämään miltään hahmolta, ennen kuin nyt.

Keskimmäisen 3v -synttärit siis tulossa ja pitihän niitä varten marenkeja kokeilla. Tässäpä tulosta:

Ihan vaan tavallisia vaaleanpunaisia marenkeja

Ja pitihän sitä sitten kokeilla mitäs, jos laittais valkoista marenkia ja siihen päälle vaaleanpunaista. Silmät maalattu karamellivärillä, kun suklaa kadonnut kummallisesti :) Tulos tässä, oliskohan nää vaikka possu-marenkeja

 

Seuraavat voi olla sitten vaikka sinisiä hiiriä.

 

Laitetaanpas sitten vielä lähempää kuvaa hiiristä. Tai ainakin hiiriksi meidän keskimmäinen nämä nimesi, kun niitä maisteli. Ja näyttivät maistuvan kun lisääkin pyydettiin :)

Ja pitihän sitä kokeilla saiskos näistä nallejakin.

Hello Kittyjäkin ensin meinasin, mutta sitten en saanut marenkia taipumaan haluaamaani muotoon, niin jätin rusetitkin pursottamatta. Vatkasin marengin monitoimikoneella (joka on nyt olllut kaksi viikoa tossa kotona,kun edellinen hajosi marraskuussa) laittaessani samalla astioita koneeseen. No siitähän tuli kyllä niin jäykkää, että hyvä kun sain kulhosta pois kaapimallakaan. Siis opettelua vaatii toi uusi kone. No Kittyt ei siis onnistunut, mutta kuva siis niistäkin.

Ja olihan sitä sitten vaaleanpunaisen marengin lopusta pursotettava sydän.

Kyllä siis marengista saa ihan kivoja juttuja aikaan, ihan suht yksinkertaisestikkin.  

Marengin tein ohjeella:

2 kananmunan valkuaista

8 rkl sokeria

muutama tippa sitruunamehua

 

1. Erottele valkuaiset huolella.

2. Lisää muutama tippa sitruunamehua ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen vaahtoon koko ajan vatkaten.

3. Täytä pursotinpussi vaahdolla ja pursota marengit. (Itse värjäsin tässä vaiheessa valmiin vaahdon ja sitten pusseihin.)

4. Pane pelti 75-100 asteiseen uuniin (mulla tais olla noin 60 kiertoilmalla ja kaikki pellit kerralla) ja anna kuivua reilu tunti. Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua vielä jälkilämmöllä uunin luukku auki. Varmista, että marengit ovat kuivia.