Ja tämäkin kakku lähti jo jonkin aikaa sitten paikallisen luistinseuran kahvipöytään, pienen gluteenittoman kakun kaveriksi.  Tässäpä kuvaa:

Täytteenä kakussa siis oli Piltin persikkasosetta, kostutuksena hyla maitoa vaniljasokerilla maustettuna ja päällinen ja pursotukset laktoositonta kermaa. Kukkaset ja lehdet siis gluteenitonta sokerimassaa.

Pohja tehty ohjeella (tein vain puolikkaan ohjeesta tällä kertaa):

9 dl sopivia jauhoja (käytin Schär Mix Pâtisserie)

6dl sokeria

6tl leivinjauhetta

4tl vaniljasokeria

100g laktoositonta margariinia

5½ dl maitoa tai vaaleaamehua (käytin vähälaktoosista maitoa)

- jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri sekoitetaan kulhossa.

- sulatettuun rasvaan lisätään maito ja seos sekoitetaan jauhoseokseen.

- taikina sekoitetaan tasaiseksi, älä vaivaa turhaan.

- kaada voideltuun, jauhotettuun vuokaan tai uuni pellille.

- uunin alaosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia pellillistä (vuokaa hieman kauemmin)

Pohjasta tulee melko tiivis.